De meest opmerkelijke quotes uit aflevering 4

 

"Als er nou nog een vrouw bij komt, moet ik zelfs 3 keer wachten voordat ik zelf de trap op kan." Bob hoopt dat de nieuwe edele een man is.

Maar mocht de edele toch een vrouw zijn, heeft Stella wel een idee: "Als er drie vrouwen hier komen, moeten we de enige man wel een beetje koesteren, knuffel-Bob wordt'ie dan."

"De vrees van edele Bob wordt waarheid, de vrouwen grijpen de macht" Aldus de voice-over wanneer Candida aan komt lopen.

De kersverse edele Candida komt de luxe slaapzaal binnen: "Een rood bedje, dat zal vast beter slapen. En geen snurkers."

"Er waait een nieuwe wind door het koninkrijk.....ben benieuwd. < diepe zucht > Aldus Raadsheer Zebardyn, die ziet hoe Candida het kasteel verkend.
"Er komt een vreemde bij ons binnen. Dat moet ik zien. Ohh, het is niet waar! Dat is iemand in de plaats van Jeroen. Daar moet ik bij zijn! Sorry hoor!" Imelda schiet spontaan in een kleine stress wanneer Olivier het terrein op komt lopen.

Imelda komt de andere armen haastig vertellen dat Olivier eraan komt: "Een nieuw gezicht! Daar is ie al! Kom kijken!

"Een nieuw werkpaard" Dolf stelt Olivier aan de andere voor.
"Nou, moeten we dan zeggen: OPROTTEN! Nee toch?" Fred geeft Olivier antwoord op zijn vraag om wat te doen.

De koe heeft een ontstoken uier, Fred gaat op onderzoek: "Je voelt die klontjes gewoon zitten"

"Zoals altijd he, eten, drinken, een beetje rondhangen, een beetje rondkijken..." De nieuwe edele Candida, vraagt zich af wat ze vandaag gaan doen.

Bob beschrijft de reactie van de edele, na Candida's plan: "Bij ons alledrie viel gewoon echt de mond open, en Stella trok zelfs een beetje wit weg."

Polly verbaast zich over zwaardvechter Isaak: "Isaak ging daar echt staan van: Ik ga jullie iets leren. En hij was meteen leraar"

"Ik heb geen zin in het gezeik dat gaat komen de komende tijd. Gewoon echt geen zin in. En vergeet niet dat ik nooit gekozen heb voor het regentschap." Stella is weer eens oneerlijk tenopzichte van de andere kandidaten.
Stella begint door te krijgen dat het onrustig word in Oberon: "Er worden strategieŰn bedacht en veronderstellingen worden uitgesproken die niet gecheckt worden met...met mensen. Het ge-eikel BEGINT!"

De Raadsheer heeft nieuws voor de edelen: "De nieuwe regent of regentes krijgt meer macht. Hij/zij krijgt de macht om te beslissen over leven en dood. Over blijven of verdwijnen uit Oberon. Ik zie jullie zo..."

"NEE, NEE... FUCK he! Ahnee wie is dat nu toch." Enkele reacties na het luiden van de noodklok.

"Ik krijg van alle kanten raad en tips en hoe ik moet denken. wat consequenties zouden kunnen zijn voor mij. Mijn hoofd tolt gewoon, me hoofd tolt ervan! Nou dankjewel en merci he! Harstikke fijn" Regentes Stella bedankt haar mede-kandidaten op haar eigen manier voor de tips.

De raadsheer geeft een reactie op Isaak's vertrek: "Isaak verlaat Oberon, misschien omdat ie bang is? Of misschien was wat hij zelf zei wel de waarheid? Wie zal het zeggen? Er is onrust in Oberon"
"Eerst pakte ik 't schaap in 'n wurggreep. Ik hoorde die nek kraken en zei: Oei, die nek is gebroken zeker. Dus dat was al niet goed." Erik heeft duidelijk nog nooit een schaap geschoren.

"Je begrijpt wel wat ik bedoel he, alleen je best doen he. Meer NIET! Hij meot namelijk helemaal geschoren worden, en ik heb een vermoedn dat dat ons niet lukt. Als je begrijpt wat ik bedoel." Baljuw Fred Stimuleert de armen wel op een heel vreemde manier.

Baljuw Fred, geeft in z'n heerlijke Rotterdamse accent reactie op het Banket:"Nou er word eten neergezet,ja je bent arm dus je wilt eten. Daar komt het een beetje op neer. Dus ik begin met die regentes te praten"

"Oei, ik ben nog bezig mevrouw, sorry. Want ...oeeeh, ik heb zo'n honger!" Aldus Fred heel droog tegen de serveerster.

"Ik lust nog wel een wijntje eigenlijk. Pffff, het heeft heerlijk gesmaakt. Wat is er? Zijn jullie een beetje betreurd hiero? Zeg het eens tegen Fred." Fred komt terug, nadat hij het gestolen eten naar de armen heeft gebracht.
Stella word gek van de kritiek op haar actie met Fred: "Ik moest gewoon naar de WC. Ik wist niet dat Fred dat ging doen. Dan ben ik maar een na´eve doos. Klaar, dat ben ik dan ook. Liever een na´eve doos dan een KUTBITCH! Ik word gek in me hoofd, echt gek in me hoofd!"

"Ik denk dat Stella nu haar ware aard heeft getoont. Net wat ik altijd dacht: het is een heks!" Erik weet het nu helemaal zeker.

Hedwig, nadat ze aan de noodbel heeft getrokken: "De eerste ruk aan de bel was een schok van: Oei, dit is definitief. Maar de strijd in Oberon word steeds harder, dat is duidelijk te voelen. Het is mooi geweest, laten we nu naar huis gaan."

Polly en Stella hebben een grote zon gemaakt van stro: "Het moest eruit, we moesten even negatieve energie kwijt zeg maar. Even het hoofd leeg. Even lol maken als kleine meisjes, het kleine meisje even weer vinden. Al die volwassen dingen, bleeehhhg. Later als ik groot ben, tijd genoeg. Nu niet."

"Ik heb er weleens ingestaan he, voor het zelfde 'vergrijp'. En ik vind het gewoon martelen. Klaar. Het doet echt zeer he, en dan denk ik, dat vind ik niet OK" Stella moet samen met Erik, 2 uur in het schandblok staan.
Candida bedenkt alvast wat ze zou doen als regentes met Stella: "En dan laat ik haar in haar blote gaat in de schandpaal zitten."

Bob en Iris moeten een harnas aan: "Dat was echt loodzwaar. je voelde je net een michelin-poppetje eigenlijk."

"Dank jullie voor de felle strijd!" Zo eindigt de raadsheer de 4e Aflevering van Oberon