De Oberon pool

Wat is de Oberon pool?

Nee, de Oberon pool heeft niets met zwembaden of biljartspelletjes te maken. Je kan hier je mensenkennis, je gelukkige hand, je intuÔtie (of hoe je het ook maar noemen wilt) testen.
Voorspel wie elke week wordt aangewezen als regent, wie wordt aangewezen als leider van de herendienst, of de herendienst slaagt, welke edele moet duelleren, welke arme moet duelleren, wie dit duel wint, wie de uiteindelijke winnaar wordt en wie er tweede wordt.
Elke week kan je meedoen tot ongeveer een half uur voor de uitzending op …ťn begint, dus tot vrijdagavond 20:30. Zo snel mogelijk na die uitzending kan je zien in de overzichten of je Vrouwe Fortuna aan je zijde had of dat je waarschijnlijk meer geluk in de liefde hebt.

Wie wint de 'Oberon poolwinnaar 2005'-award? Voor de winnaar ligt behalve de onmetelijke eer een leuke subtitel klaar!

En de winnaars zijn...

Beide van harte gefeliciteerd met de overwinning. ::ok::

Wil je weten op welke plaats jij geŽindigd bent? Bekijk dan de eindstand.

Doe mee en test je mensenkennis!

Hieronder vind je de mogelijkheid om je voorspellende gaven eens flink op de proef te stellen en om de resultaten van al dat gokwerk te aanschouwen:
Hieronder vind je de links om de resultaten van je gokwerk te aanschouwen:

Wat stemde ik vorige week ook al weer?

Ter herinnering zie je hieronder de vragen van de vorige aflevering(en) en de antwoorden die je had gegeven. Klik op de naam van de aflevering om de antwoorden te zien. De antwoorden met een gele achtergrond zijn de antwoorden waarmee je punten hebt verdiend.

+Aflevering 2
+Aflevering 3
+Aflevering 4
+Aflevering 5
+Aflevering 6
+Aflevering 7
+Aflevering 8
+Aflevering 9
+Aflevering 10
+Aflevering 11
-Aflevering 12
1. Welke oud-kandidaat krijgt nog een kans?  -
2. Wie wint Oberon 2005?  -
3. Wie wordt er tweede in Oberon 2005?  -
4. Wie wordt er derde in Oberon 2005?  -
5. Wie wordt er vierde in Oberon 2005?  -

Pool reminder

Heb je een hoofd als een vergiet? Vergeet je regelmatig te stemmen in de pool? Dan is dit iets voor jou: de Oberon pool reminder service. Je ontvangt elke donderdag een mailtje met een reminder om nog even te komen stemmen. Heb je genoeg van die vervelende reminders, zet het vinkje dan weer uit.
Om je te kunnen abonneren op de nieuwsbrief is het nodig om geregistreerd te zijn. log in of registreer een nieuw account.
Oberon.tv pool reminder
Vergeet nooit meer te stemmen in de pool. Vink deze aan en bevestig door op de knop 'Wijzig' te drukken om voor het verstrijken van de deadline een herinnering te krijgen.
 

Hoe werkt de Oberon pool?

Hoe kan je stemmen?
 • Je kan elke week tot vrijdagavond 20:30 uur je stem uitbrengen. Dat is dus ongeveer een half uur voor de uitzending op Nederland 2.
 • Je mag zo vaak per week je stem wijzigen als je wilt. Je kunt je stem in een week dus veranderen als je bijvoorbeeld nieuwe informatie krijgt of je bedenkt. Standaard zal je laatste stem worden weergegeven zodat je kan zien wat je ook alweer had gekozen.
 • Je kan alleen stemmen als je ingelogd bent. Deelname is gratis.
 • Je kan je stem uitbrengen door hierboven je antwoorden in te vullen. Als de pool gesloten is zal dit hier ook weergegeven worden, eventueel met een tijd vanaf wanneer er weer gestemd kan worden.
 • Hoewel het raadzaam is vanaf het begin af aan mee te doen kun je ook later (op elk moment) instappen in de pool. Uiteraard kan je dan geen punten meer verdienen voor eerdere afleveringen.
 • Deelnemers aan het programma, naaste familieleden en andere bekenden van deze deelnemers zijn uitgesloten van deelname.
Waarop kan je elke week stemmen?
Het stemmen is in twee categorieŽn ingedeeld, te weten:

Categorie 1 - de basispunten
Deze punten zullen na elke aflevering uitgerekend worden en in de tussenstand worden verwerkt.
 • Welke edele wordt deze aflevering regent?
 • Welke edele wordt door de regent gekozen als leider van de herendienst?
 • Slaagt de herendienst?
 • Welke edele moet duelleren voor behoudt van zijn/haar plek in het kasteel?
 • Welke arme moet duelleren voor promotie naar het kasteel?
 • Wie wordt winnaar van het duel?

Categorie 2 - de bonuspunten
Deze punten zullen pas na de laatste aflevering uitgerekend worden omdat deze antwoorden dan pas bekend zullen zijn. Voor de eerste vraag zijn zelfs dubbel zoveel punten te verdienen.
 • Wie wint Oberon 2005?
 • Wie wordt er tweede in Oberon 2005?
Hoe werkt de puntentelling?
Iedereen begint met 0 punten, dus ook zij die later instappen. Heb je een juiste voorspelling gedaan dan krijg je hiervoor een aantal punten. Heb je het fout, dan krijg je daar natuurlijk geen punten voor. Ook als je een keer vergeet te stemmen krijg je uiteraard geen punten.

Het aantal punten dat je per goed antwoord per vraag kan verdienen hangt samen met het aantal antwoordmogelijkheden voor die vraag. Het antwoord īNiemandī wordt niet meegerekend bij het bepalen van het maximum te behalen punten per vraag. Enkele voorbeelden:
 • In de tweede aflevering, waar er 4 kandidaten in het kasteel zitten voorspel je de leider van de herendienst juist. Dit levert je voor deze vraag dus direct 4 basispunten op omdat er 4 kandidaten in het kasteel zitten.
 • Je voorspelt in een aflevering de winnaar van het duel juist. Je verdient hiermee direct 12 basispunten omdat er in dit voorbeeld nog 12 kandidaten in het spel zitten.

Deze basispunten die behaald zijn zullen zo spoedig mogelijk na de uitzending in het puntenoverzicht verwerkt worden. Zodra de einduitslag van Oberon bekend wordt, worden de bonuspunten in het overzicht verwerkt. Dit levert op het einde natuurlijk nog een spannende strijd om de winst, zeker omdat er voor de vraag over wie de winnaar wordt dubbel zoveel punten te behalen zijn als bij de andere vragen.
Hoe kan je zien hoe je tot nu toe gescoord heb?
Zoals al is gezegd, wordt zo spoedig mogelijk na de uitzending de tussenstand van de behaalde basispunten tot nu toe bekend gemaakt.
Wat gebeurt er als er dingen in de serie gebeuren waar de pool geen rekening mee gehouden heeft?
In dat geval beslist de spelleiding. We proberen deze situaties zo eerlijk mogelijk op te lossen. Dat kan soms misschien in je nadeel, en op andere momenten juist in je voordeel werken. Helaas kunnen ook wij niet in de toekomst kijken. De spelregels en puntentelling kunnen achteraf dus nog veranderen in uitzonderlijke situaties.
Je heb nog meer vragen?
Ik hoop dat duidelijk is hoe de pool werkt. Mochten er nog vragen zijn, schroom dan niet om deze te stellen in het topic "Oberon Pool 2005" op het Oberon-forum.