De meest opmerkelijke quotes uit aflevering 3

 

Nicolle vind het niet goed dat Dolf aan het werk gaat wanneer de rest slaapt: "Als ik wakker ben, mag je pas het luik opendoen. Eerder niet."

Fred laat Dolf nog eens goed weten wat hij van zijn komst vind: "Het is tot nu toe de hele week goed gegaan totdat jij erbij kwam."

"Ik ben een veel te brave regent. Ik stond op ontploffen. Ik mag haar wel niet bij de keel pakken maar het scheelde toch niet veel." Aldus Erik die het niet leuk vind dat Stella hem belachelijk zit te maken.

"Uiteindelijk wil ik natuurlijk koning worden maar ik denk wel dat het nuttig is als ik nog een heel tijdje bij de armen blijf." Dolf merkt dat hij bij de armen geaccepteerd moet worden.

Erik vind keuzes maken erg moeilijk: "Ik heb net vernomen dat ik de armen moet aanwijzen voor iedereen."

Wat er met Jeroen gaat gebeuren begrijpt Erik ook niet: "Dat heeft die niet gezegd. Allemaal raadsels. Hij praat in raadsels."

Erik vindt het als Regent maar zwaar: "Erik moet het maar oplossen. De ketting weegt absoluut zwaar."
Hedwig snapt Stella's keuze voor Andreas niet: "Ik dacht dat ze zo snel mogelijk naar het armenhuisje terug wilde komen."

“Stella ging dus echt met de rug naar die mensen toe zitten gewoon om niet die mensen in de ogen te hoeven kijken." Aldus Bob over Stella die de armen de rug toe keert.

"Ik heb daar nu een dubbel gevoel bij als zij daar nu nog een week blijft. En ze heeft het daar heel goed naar haar zin en we beginnen eigenlijk heel weinig van haar te merken hier beneden. En ze begint eigenlijk afstand van ons te nemen dan zal ik het er al veel moeilijker mee beginnen te krijgen." Aldus Andreas over Stella die ineens voor winst wil gaan.

"Op het moment dat Andreas begon te stampen vlogen de druiven je om de oren." Bob over Andreas inzet tijdens de proef.

Nicolle over de proef met de druiven: "Ik wist niet dat het zo zwaar was."

Stella beweert nog dat ze niet voor winst ging: "Ik heb echt de ambitie gehad om het niet te worden."

Hedwig over Stella als Regentes: "De manier waarop ze haar ketting aanhad. Een echte gemene koningin."

Stella tegen de armen: "Jullie mogen gewoon op de binnenplaats komen eigenlijk zonder reden dus ik wil volk op de binnenplaats zien.”
"Ze hebben me gewoon naar de overwinning geroepen en geholpen. Dan kan ik het toch niet maken om even aan die bel te gaan hangen." Jeroen begrijpt dat hij dankzij de armen in het kasteel is gekomen.

"Je moet voelen als mens dat je bij de natuur hoort." Stella vind dat je moet stilstaan bij de langste nacht van het jaar.

Stella krijgt te horen dat ze aan politiek moet doen: "Jeroen ik wijs jou aan om mijn herendienst te doen en hier zit politiek achter want jij kan niet duelleren."

"Ik heb wel het idee dat er toch wel een soort plan is dat ze willen uitsmeden. En Jeroen en Stella en misschien wie weet daar Polly nog bij zijn toch drie handen op 1 buik omdat ze toch een sterke band met het armenhuis hebben." Bob heeft een vermoeden over de strategie van Stella en Jeroen.

Nicolle over Dolf die zich aanpast aan de rest: "Dolf hebben we al aardig in het karrenspoor. Hij was als laatste uit bed vandaag."

"Ik denk dat hij zichzelf heel zielig voelt nu dat hij geen edele meer is. Dat hij het daar heel moeilijk mee heeft." Jeroen denkt dat Isaac zich ongelukkig voelt.
"Je merkt aan alles dat hij niet gelukkig is." Stella merkt ook dat Isaac niet gelukkig is.

"Daar hou ik niet van als ze zo tegen mij praten. Ik herken haar niet meer." Aldus Peter over de reactie van Stella dat de armen door haar kring van steentjes heen liepen.

Erik merkt dat Stella's gedrag haar niet ten goede komt: "Ze heeft veel van haar populariteit verloren. Heel veel."

Zebardyn over de rituelen van Stella: "Hekserij is eigenlijk verboden in Oberon. Dat heidense ritueel maar ja omdat Stella regentes is sta ik het maar oogluikend toe als de almachtige maar geen wraak gaat nemen."

Fred maakt zich meer druk om het eten dan om de rituelen van Stella: "Ik zeg maar niks ik weet alleen dat het eten koud wordt."
Imelda heeft veel bewondering voor Andreas: "Fantastisch die is niet alleen lenig maar ook vindingrijk en clever. Eigenlijk is hij een goede koning."

Zebardyn over het stelen van het eten: "Ik laat ze maar begaan ze zullen wel honger hebben. Ze mogen hem hebben en mogen hem meenemen het is ten slotte de beloning voor het slagen van de herendienst."

"Ik denk als je het niet hebt, dan moet je het maar halen. Tot boter toe, alles. Beenhammen. Van dubbel ddd." Aldus Nicolle over het gestolen eten.

Erik berijdt zich alvast voor om bij de armen te verblijven: "Ik heb geen slecht voor honger. Ik ken het kasteel van binnen en van buiten. Midden in de nacht als jullie liggen te slapen. Kleine voetstapjes."

Polly is erg geschrokken van de 1e slag. Omdat ze een fout antwoord gegeven had bij het duel: "En bij de 1e keer dat die slag kwam ik schrok me wezenloos."
Erik vond het geen normaal duel: "Voor mij was dat geen duel. Voor mij persoonlijk is een duel iets fysieks. Man tegen man. Het was een quiz. Dat zijn vraagjes beantwoorden."

"Jeroen zijn voet is opeens heel veel minder. Je ziet bijna niks meer aan zijn voet. Hij wilde de indruk geven van: Dat is gekomen doordat ik in die kring stond en die goden waren ik weet niet wat daar. En m'n voet is beter." Erik is blij dat hij van de hekserij af is.

Dan slaat de bel en Jeroen is degene die dat heeft gedaan: "Ik had heel graag langer bij jullie gebleven. Maar ik heb bericht gehad dat het echt niet zo goed gaat met mijn voet. En dan kies ik ervoor om nu op te gaan stappen met mijn hoofd rechtop. Maar ik weet wel zeker dat er onder jullie meer dan 1 echte koning zit. Ik zou graag hebben dat je allemaal nog eens aan mij denkt."

Imelda vind het erg jammer dat Jeroen Oberon moet verlaten: "Jammer want jij bent een echte middeleeuwer."

Jeroen heeft een sterke band met de rest opgebouwd: "Dat de mensen op zon korte tijd zo gesteld geraakt zijn op mij dat verwarmt mijn hart echt wel. Dat zal wel een blijvende herinnering zijn voor de rest van mijn leven."