De meest opmerkelijke quotes uit de TerugBlik

 

Ditmaal op deze pagina alleen de Quotes. Omdat dit een terugblik was, zijn er maar weinig screenshots (zie de vogelvlucht) En slechts een handjevol Quotes. Daarom nu hier alleen de Quotes uit deze aflevering.
Erik had in het begin van Oberon het idee dat Dolf een ingehuurde acteur was en noemde hem in gedachten:  “De Mol…” Inmiddels hebben ze na al die tijd nog steeds contact met elkaar.

“The Evil Four” noemen Stella, Polly, Isaak en Jeroen zichzelf. Na Oberon hebben ze met zijn viertjes nog steeds contact gehouden.

Imelda maakt voor haar man, dochter en kleindochter havermoutpap zonder suiker en roept ze aan tafel: “Ééééééééten!!!”

In een terugblik naar het voedselgevecht van de 4 Edelen zien we Olivier naar Silke roepen: “Ranzig wijf dat je bent!”

Iris denkt terug aan haar Oberontijd: “Ik heb het gevoel dat we alleen wijn hebben gedronken.”

“Er waren druiven tegen het raam gegooid. Als je druiven tegen het raam kan gooien, kan je dat ook met wijn doen.” Vertelt Iris over het voedselgevecht van de 4 Edelen.

Stella in het armenhuis: “Gedeelde armoede is gedeelde vreugde.”

Polly over haar Oberontijd en dan vooral de tijd als Edele in het kasteel: “Het was een beetje een Pippi Langkousidee.”
Stella voegt hier aan toe : “Villa Kakelbont!”

Nicolle en Iris nemen een douche in de zelfgemaakte middeleeuwse douche van Jeroen:
Iris: “Ik heb nog nooit zoveel haar op mijn poes gehad.”

Silke kijkt met Iris en Olivier terug op Oberon en dan vooral over het vuil zijn:
“En dat haar, overal waar je het niet wilt. Van boven valt het uit en van onderen groeit het dubbeldik.”

Ook Imelda klaagt over het vuil zijn: “Uw oren waar ge bijna radijzen in kon planten.”

De Oberonners moesten hun dagen in Oberon doorbrengen zonder onderbroek en bh. Andreas beviel het goed om zonder onderbroek rond te lopen en thuisgekomen heeft hij ook nog 1 week zo doorgebracht: “Ik voel me best zonder onderbroek!”

Na de terugkomst in Nederland was Stella overdonderd door de weelde in de Nederlandse supermarkten: “Ik heb 15 minuten voor de kaasafdeling gestaan. Er was ook zoveel fruit en zoveel groente. En toen kwam ik thuis met kersenijs met noten, babybell (kaas) en pralinéchocolade met chrisps. Ik moest het gewoon hebben.”

Imelda is meer ontspannen sinds ze van Oberon terug is gekomen. Haar dochter zegt: “Ge gaat langer leven dankzij Oberon.”

 
Andreas blikt terug op het moment dat hij en de andere Edelen de armen gingen bespioneren om te kijken hoe ver ze al waren met het kasteel te verdedigen. “We hadden schuilnamen bedacht, Albert en Rogiér.Ge weet tenslotte nooit of er iemand in een struikske staat mee te luisteren.”

Erik over zijn Oberontijd: “Op je 39de weer 12 jaar kunnen worden is fantastisch natuurlijk.”

In een terugblik naar Oberon zien we Stella degraderen vanuit het kasteel naar het armenhuis. Bij haar terugkomst in het armenhuis roept Imelda: “De wilde boerendochter is daar!”

“Een geluk dat die zotte erbij was, anders was er niks aan.” En “Die liet haar poep zien.” Vindt Imelda’s kleindochter over Stella.

Silke over de saaie dagen in het kasteel waar erg weinig te doen was: “Door die opsluiting ben je de dementie nabij.”

Nadat de armen het zelfgebrouwen bier opgedronken hadden, was Imelda dronken. Nu kijkt ze er op terug: “Een brave oma mag ook wel eens een scheve schaats rijden.”

Stella over het middeleeuws voetbal tussen de armen en de Edelen: “Ik heb mezelf overstegen: Ik heb gesport!!. Dat was een unicum.”
Waarschijnlijk was het ook meteen de laatste keer, want: “Ik ben wel een nagel verloren. Heel vervelend, een nagel verloren! Die zit nog in iemands rug. Of hij er al uit is, weet ik niet.”